vita inclinata záchranný systém mgm compro collaboration

ZÁCHRANNÝ SYSTÉM VITA INCLINATA, KTERÝ NEMÁ OBDOBY

Podnikání Vity Inclinaty začalo skutečnou tragédií a MGM COMPRO dodalo pro jejich záchranný systém své regulátory motoru.

ŽIVOTNÍ TRAGÉDIE MĚNÍCÍ SÍLU PŘÍRODY a vznik Vita Inclinata

„Tak proč s tím něco neuděláš?“ byla ta zásadní slova, která nás sem dnes přivádí.

Celý příběh začíná v roce 2009, kdy si zakladatel společnosti Vita Inclinata, Caleb Carr, prošel během rutinní mise v horách peklem. Jeho kamaráda Dona, postihla zástava srdce. Ve chvíli, kdy se minuty zdály být jako hodiny a skupina přátel čekala na helikoptéru se záchranářským týmem, přišla další velká rána. Záchranáři se nebyli schopni ke skupině mladých s lidí dostat. Ač se snažili jak chtěli, záchranné nosítko z helikoptéry nebylo možno slanit až k zemi kvůli silnému větru, který záchranné nosítko pro zraněného extrémně rozhoupal. Jelikož šlo o minuty, Calebův kamarád Don bohužel zemřel dříve, než mu bylo poskytnuto jakékoli zdravotní pomoci. Tato situace změnila nejen život zakladateli společnosti, Calebovi, ale i spoustě dalším. Možná jste netušili, jak často se tato situace opakuje. Ale studie dokazují, že denně zemře až 24 lidí jen kvůli povětrnostním podmínkám během záchranných misí.

Tato zkušenost, a i tehdejší profesor, dovedli Caleba na cestu to vše změnit. Tak vznikla prvotní myšlenka na již zmíněný záchranný systém Vita Inclinata.

Po mnoha letech výzkumu, nápadů i odmítnutí, přišla Vita Inclinata na trh s doposud nevídaným systémem, který dokáže zastavit kývání jakéhokoliv nákladu doslova během pár sekund. Posuďte sami:

LSS-LA Flight Demo

Jejich záchranný systém je lehká a zároveň rychle připojitelná jednotka. Je kompatibilní s různými záchrannými sadami. Jeho primární rolí je umožnit vrtulníku větší rychlost, bezpečnost a kontrolu nad zvedacími operacemi. Je schopen autonomně stabilizovat otáčení a houpání záchranného nosítka tak, aby v případě nouze bylo možné pomoci lidem „v boji s přírodou“.

„ZJEDNODUŠENĚ ŘEČENO, JEDNÁ SE O STABILIZAČNÍ SYSTÉM PRO HELIKOPTÉRY A JEŘÁBY.“

Toto zařízení, které již nazýváme „záchranným systémem“, se díky své technické vlastnosti dá využít v mnoha dalších odvětvích. Například jako výborný pomocník při stabilizování velkého nákladu.

MGM COMPRO je hlavním dodavatelem regulátorů otáček. Naše ovladače motoru jsou pro takové aplikace zcela ideální. Navrhli jsme je dle specifických potřeb zákazníka. Nabízejí špičkový management řízení elektrických motorů a mnoho dalších možností nastavení, obsluhy, komunikace i diagnostiky. Jsou ideálním řešením pro široké spektrum produktů a zařízení. Vita Inclinata je naším dlouhodobým partnerem a my upřímně doufáme, že naše spolupráce potrvá i nadále.

Zjistěte si více o projektech našeho partnera a jejich celém příběhu.

Doporučené články

Hybridní pohonná jednotka pro letecký průmysl

Hybridní pohonná jednotka pro letecký průmysl

Inovativní spojení spalovacího motoru a moderního elektromotoru pro ultralehká letadla, posouvá hranice efektivity a ekologie v leteckém průmyslu. Hybridní jednotka se vyznačuje snížením spotřeby paliva a emisí, ale také nízkými provozními náklady a zvýšenou bezpečností. Sestavená z výkonného a lehkého spalovacího motoru, moderního elektromotoru a komplexního bateriového systému s chladícími systémy, představuje novou éru letectví, spojující výkon a udržitelnost.

Byli jsme součástí České národní expozice na MSV 

Byli jsme součástí České národní expozice na MSV 

Nejdůležitější strojařský veletrh v zemi se jako obvykle konal v říjnu letošního roku na brněnských veletrzích. Letos jsme se jej zúčastnili i my s naším novým projektem v rámci České národní expozice.

PARIS AIR SHOW 2023

PARIS AIR SHOW 2023

Letos v červnu proběhl nejdůležitější event v oblasti leteckého průmyslu. Je to měsíc, který patřil největší letecké akci na světě – Paris Air Show. MGM Compro bylo u toho a níže vám přináší report.

Zůstaňte v obraze: Přihlaste se k odběru novinek MGM COMPRO

Poslední dobou se toho děje na poli speciální elektroniky a elektromobility poměrně hodně, proto bychom vás rádi informovali o tom nejdůležitějším.
Naším cílem je infomovat vás o mezinárodních akcích, průmyslových aplikacích a výzkumných programech.

Partneři

Airbus
Nasa
Galactic
Siemens
Bell
Kontakt