DLOUHODOBÁ SPOLUPRÁCE S TECHNICKOU UNIVERZIOU MNICHOV

MGM COMPRO za poslední 4 roky spolupracovalo s Technickou Univerzitou Mnichov již na mnoha úspěšných projektech, a kolik dalších nás ještě čeká?

Představujeme Vám našeho partnera, kterým je Technická Univerzita Mnichov. TUM je jednou z nejlépe hodnocených univerzit nejen v Německu, ale i celé Evropě. Jelikož se jedná o dlouhodobou spolupráci, která se datuje již do roku 2017, rozhodli jsme se této kolaboraci dnešní příspěvek věnovat.

O TECHNICKÉ UNIVERZITĚ MNICHOV

Univerzita byla založena roku 1868, aby poskytla Spolkové zemi Bavorsko centrum vzdělanosti se zaměřením na přírodní vědy. Její založení mělo obrovský vliv na rozvoj samotné země a urychlila tak přechod ze zemědělského, na průmyslový stát. Troufáme si říci, že celkově i zrychlila tempo technického pokroku celé Evropy.

TUM se může momentálně pyšnit téměř 50 000 současnými studenty, více než 600 profesory, 211 dosavadními vynálezy, 183 studijními programy, 73 patenty, 23 Leibnizovými cenami, 17 Nobelovými cenami a 11 fakultami.

Vzhledem ke svému závazku k výzkumu, výuce a interdisciplinárnímu vzdělávání není překvapením, že je jako jedna z prvních škol v Německu označována jako „Univesity of Excellence“. Technická Univerzita Mnichov spolupracuje s velkou řadou vědeckých institucí a společností technického zaměření a my jsme hrdí, že jsme součástí.

Přátelská a dlouhodobá spolupráce

Jelikož jsme na již prvním projektu začali spolupracovat před více než 4 lety, troufáme si říci, že se jedná o velmi úzkou a přátelskou spolupráci. Za tu dobu jsme spolupracovali na projektech z oblasti letectví, námořního průmyslu a také systémů hromadné dopravy. Technická Univerzita Mnichov momentálně pracuje na letecké aplikaci, která bude mít mnohá využití, například jako doručovací systém zdravotnického materiálu apod. Na projektu pracují studenti napříč mnohými fakultami ruku v ruce se svými profesory. A nebude trvat dlouho, než Vám představíme i tento nejnovější projekt.

MGM COMPRO je stálým dodavatelem regulátorů otáček, bateriových systémů, elektrických motorů a všech potřebných doplňků. Obrovskou výhodou této spolupráce je také fakt, že s námi během vývoje sdílejí data, která nám pomáhají i v prostředí naší společnosti.

Pokud máte zájem o podrobnější informace o Technické Univerzitě Mnichov, navštivte jejich webové stránky či sociální média.

Doporučené články

Hybridní pohonná jednotka pro letecký průmysl

Hybridní pohonná jednotka pro letecký průmysl

Inovativní spojení spalovacího motoru a moderního elektromotoru pro ultralehká letadla, posouvá hranice efektivity a ekologie v leteckém průmyslu. Hybridní jednotka se vyznačuje snížením spotřeby paliva a emisí, ale také nízkými provozními náklady a zvýšenou bezpečností. Sestavená z výkonného a lehkého spalovacího motoru, moderního elektromotoru a komplexního bateriového systému s chladícími systémy, představuje novou éru letectví, spojující výkon a udržitelnost.

Byli jsme součástí České národní expozice na MSV 

Byli jsme součástí České národní expozice na MSV 

Nejdůležitější strojařský veletrh v zemi se jako obvykle konal v říjnu letošního roku na brněnských veletrzích. Letos jsme se jej zúčastnili i my s naším novým projektem v rámci České národní expozice.

PARIS AIR SHOW 2023

PARIS AIR SHOW 2023

Letos v červnu proběhl nejdůležitější event v oblasti leteckého průmyslu. Je to měsíc, který patřil největší letecké akci na světě – Paris Air Show. MGM Compro bylo u toho a níže vám přináší report.

Zůstaňte v obraze: Přihlaste se k odběru novinek MGM COMPRO

Poslední dobou se toho děje na poli speciální elektroniky a elektromobility poměrně hodně, proto bychom vás rádi informovali o tom nejdůležitějším.
Naším cílem je infomovat vás o mezinárodních akcích, průmyslových aplikacích a výzkumných programech.

Partneři

Airbus
Nasa
Galactic
Siemens
Bell
Kontakt